Składniki: 0,5 kg sera twarogowego np. Delfiko 0,5 l mleka 0,5 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 1 kostka margaryny Kasia 6 paczek herbatników (w zależności od wielkości blachy)
Wykonanie: Szklankę mleka (w pozostałym mleku rozrobić budynie), cukier i margarynę zagotować (do rozpuszczenia cukru). Wlać rozrobiony budyń i mieszając zagotować aż masa stężeje. Zestawić z ognia i dodać ser. Wymieszać bardzo dokładnie i ponownie zagotować (uważać żeby masa się nie przypaliła). Masę podzielić na 2 części. Na blaszkę wyłożyć 1 warstwę herbatników, 1 część gorącej masy serowej, warstwa herbatników, 2 część masy serowej i znowu herbatniki. Całość polać polewą czekoladową. Ja rozpuszczam tabliczkę mlecznej czekolady z odrobiną mleka. Smacznego.