3 opakowania słonych krakersów 1 krem karpatka (w 5 minut bez gotowania!) np. Gelwe, Delecta itp. 2 szklanki mleka 1 śmietana 30% 0,5 l 2 łyżki stołowe cukru pudru 2 śmietanki Fix 1 puszka mleka zagęszczonego "Krówka" Płatki migdałów lub wiórki kokosowe lub inna posypka
Ciasto układamy warstwami w prostokątnej blasze. 1. Krakersy 2. Krem karpatkowy (sporządzić wg przepisu na opakowaniu) - ułożyć na krakersach 3. Krakersy 4. Krem ze śmietanki Fix - ułożyć na krakersach 5. Krakersy 6. Mleko zagęszczone rozpuścić w mikrofalówce lub inaczej i rozsmarować na krakersach 7. Posypać migdałami lub orzechami lub inną posypką.
Wstawić do lodówki na min. 12 godzin. Podawać schłodzone, resztę cały czas przechowywać w lodówce. SMACZNEGO