Forum

Mierzyn 24 - Portal Mieszkańców > Mierzyn > Metropolia Szczecin :: Forum :: Przepisy kulinarne z sąsiedzkiej kuchni :: Wypieki
 
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>
"Krówka" - czyli ciasto bez pieczenia (pycha!!!)
Moderatorzy: admin, moderator1, żaba, kacper, tomek24, marylka, moderator
Autor Odpowiedzi
Kaja
28 maj 2009 : 20:25
Zarejestrowany #175
Dołączył: 19 lut 2009 : 13:01
postów: 20
3 opakowania słonych krakersów
1 krem karpatka (w 5 minut bez gotowania!) np. Gelwe, Delecta itp.
2 szklanki mleka
1 śmietana 30% 0,5 l
2 łyżki stołowe cukru pudru
2 śmietanki Fix
1 puszka mleka zagęszczonego "Krówka"
Płatki migdałów lub wiórki kokosowe lub inna posypka

Ciasto układamy warstwami w prostokątnej blasze.
1. Krakersy
2. Krem karpatkowy (sporządzić wg przepisu na opakowaniu) - ułożyć na krakersach
3. Krakersy
4. Krem ze śmietanki Fix - ułożyć na krakersach
5. Krakersy
6. Mleko zagęszczone rozpuścić w mikrofalówce lub inaczej i rozsmarować na krakersach
7. Posypać migdałami lub orzechami lub inną posypką.

Wstawić do lodówki na min. 12 godzin. Podawać schłodzone, resztę cały czas przechowywać w lodówce.
SMACZNEGO


Powrót do góry
 

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF
Powered by e107 Forum System